Dierenartsen Medeor

Dieter Verdonck richtte in 2005 deze dierenartsenpraktijk op na vijf jaar in een groepspraktijk te hebben gewerkt. Aanvankelijk lag het accent op de geneeskunde en chirurgie van hond en kat.  Met de komst van Lies Beernaert in 2010 is het aanbod uitgebreid met de nieuwe gezelschapsdieren, die bijzondere aandacht en kennis vereisen.  In 2013 vervoegde Sara Van Cauwelaert de praktijk voor tandheelkunde en chirurgie. Dit was de aanleiding om de praktijk om te dopen tot 'dierenartsen Medeor'.   'Medeor' is de eerste vervoeging van het latijnse werkwoord 'mederi', en betekent 'ik  genees'.  Maya Kerkhove kwam het team versterken in 2016 als full-time dierenarts, waardoor we nog beter konden inspelen op de noden van uw huisdier. Complexe problemen worden in teamverband aangepakt om uw dier optimaal te kunnen helpen. Voor orthopedische ingrepen wordt samengewerkt met dierenarts Dries Goegebeur, die in de praktijk operaties uitvoert. Fanny Demets is onze toegewijde dierenartsassistente, die klaarstaat voor u aan de telefoon. Zij is verantwoordelijk voor het advies ivm. voeding en dieet, en assisteert bij consultaties en ingrepen.

Naast eerstelijnsgeneeskunde fungeert de praktijk ook als doorverwijspraktijk op het gebied van oogheelkunde, tandheelkunde en mondchirurgie en de geneeskunde en chirurgie van bijzondere huisdieren .

Diersoorten

In onze praktijk kan u terecht met uw hond en kat, fret, knaagdier (chinchilla, cavia, gerbil, rat, degu...) en konijn. De praktijk werd in 2018 vernieuwd en heringericht. Er zijn 2 consultatieruimtes, een aparte operatieruimte met 2 operatietafels en gasanesthesietoestellen met uitgebreide monitoring (elektrocardiogram, ademhaling, zuurstofgehalte in het bloed en uitgeademde co2), aparte ruimte voor medische beeldvorming. Dit laat ons toe uw huisdier met de beste zorgen te omringen. Om stress tijdens een hospitalisatieverblijf zoveel mogelijk te beperken beschikt de praktijk ook over 3 aparte hospitalisatieruimtes voor hond, kat en konijn. De hospitalisatieruimtes voor hond en kat zijn voorzien van infuuspompen, om een infuusbehandeling zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.


Medeor dierenartsen    Medeor dierenartsen Roeselare
 
Dierenartsen Medeor | Meiboomlaan 1 - 8800 Roeselare        T 051 69 32 47       dierenartsen@medeor.be